Smederevo: Predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija

SMEDEREVO, 23. maj 2020 – Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija predstavila je danas u centru Smedereva program za izbore 21. juna, pod nazivom “Dobra vest”. Na lokalu, ovu koaliciju će predstavljati Grupa građana “Dr Ivan Stevanović – Za naše Smederevo – Ključ promena”.

Koaliciju na republičkom nivou čine Vojvođanski front, Srbija 21, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, DSHV, Demokratski blok, Zajedno za Vojvodinu, Unija Rumuna Srbije, Vojvođanska partija, Crnogorska partija, a na njihovoj listi je i Gordana Čomić.

Marko Đurišić, jedan od predstavnika Srbije 21, rekao je medijima da “vlast nije sposobna da reši brojne probleme u zemlji”.

“Jedan od problema Smedereva je veliko zagađenje vazduha, jer bez zdrave životne sredine nema ni  zdravog života ni zdrave ekonomije i zato je dobra vest da su na listi Ujedinjene demokratske Srbije ljudi koji znaju kako mogu ove problem da reše.”

dr Ivan Stevanovć i Marko Đurišić

Đurišić je dodao da će ponovo biti aktiviran Fond za zaštitu životne sredine, gde će se namenski i odgovorno sredstva, koja nisu mala, trošiti na način koji je to predviđen zakonom i zaključio da “bez zdrave životne sredine, nema ni zdrave budućnosti za Srbiju”.

“Ujedinjena demokratska Srbija je konačno dobra vest za Smederevo, jer u njoj sede stručni, pošteni porodični ljudi, sa iskustvom u funkcionisanju institucija sistema. Želimo da kroz parlamentarni rad, kao grupa građana, kandidujemo inicijative, poput ekologije i rešavanja problema zagađenosti vazduha, zagađenosti zemlje… Niko se time ne bavi u Gradu Smederevu. Želimo da čujemo probleme ‘običnog’ čoveka, svakog Smederevca, smederevskog seljaka, da ima mogućnost da proizvodi zdravu hranu, da živi pošteno od svog rada. Svima je dosta sukoba, svađa i nasilja, građani žele ljude koji su sa planom, koji će preduzeti korake da nas približe standardima EU, što će omogućiti normalan život i u našem gradu”, ocenio je dr Ivan Stevanović.

Pored pomenute dvojice, ovu koaliciju su danas u Smederevu predstavljali i Bojan Đurić, Tatjana Macura, Nenad Konstantinović i Aleksandar Olenik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!